dilluns, 23 de maig del 2011

situació econòmica

6 comentaris:

  1. Inside Job
    oido cocina, per cert si us voleu posar de molt mala llet i entendre una mica més què està passant al carrer, al món i qui és el dolent de la peli (que existeix...) mireu INSIDE JOB
    Aina

    ResponElimina
  2. INSIDE JOB és un gran documental que explica molt bé la crisi financera americana...però no la crisi espanyola. El Banc d'Espanya havia prohibit anys abans que els bancs espanyols compressin el tipus de fons d'inversió que havien empaquetat les hipoteques subrpime dels EUA. La crisi espanyola és culpa de a) la bombolla immobiliària causada pels baixos tipus d'interès del Banc Central Europeu (a Espanya, al 2007, un 19% de la població activa es dedicava a la construcció, quan en un país normal ronda el 4%) b) els cotractes laborals --indefinit i temporal-- de la legislació espanyola c) la despesa desaforada del govern Zapatero quan va començar la crisi immobiliària (PlanE: ZP va pensar o va voler fer-nos creure que si aquest 19% de treballadors de la construcció no els contractàven les constructores, les podia contractar el govern per pavimentar carrers i places. Resultat: la ruina) i d) una economia basada ens els salaris baixos enlloc de en la formació i la competitivitat.

    Petons,

    Jordi Graupera

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. ..un altre documental de l'estil, és "The Corporation", més llarg però de digestió rapida, no menys interessant que Inside job.

    ResponElimina
  5. http://www.cbaplay.com/video/2920531/The-Corporation---La-Corporacion-(espa%C3%B1ol---spanish)-FULL

    ResponElimina
  6. Bones,

    una lectura recomanable és Algo va mal, de Tony Judt, on s'analitzen les corrents de fons que estan provocant la fallida de l'estat del benestar.

    Us deixo el link.

    http://www.editorialtaurus.com/es/libro/algo-va-mal/

    Salut

    p.

    ResponElimina